Smart Home: Inteligentné systémy, ktoré vám túto jeseň ušetria spotrebu energie

Jeseň prináša výrazné výkyvy teplôt - cez deň je teplo a večer chladno. V tomto obdobiach je dôležité, aby bol dom pripravený zvládať zmeny bez neustáleho nastavovania kúrenia a chladenia.

Riešenia ponúkajú inteligentné systémy, ktoré vám umožnia mať pod kontrolou teplotu a zároveň spotrebu energie. V článku si prečítate ako môžu Smart Home technológie zvýšiť komfort vášho rodinného domu a zároveň zlepšiť jeho energetickú efektívnosť počas jesene.

Význam inteligentných systémov v prechodných obdobiach

Jeseň je obdobím, keď teploty výrazne kolíšu. Ráno môže byť ešte príjemne teplo, ale večery už často prinášajú chlad. Takéto prechodné obdobia sú ideálnym časom na využitie inteligentných domácich systémov, ktoré sa dokážu prispôsobiť neustále meniacim sa podmienkam.

Smart Home systémy pre domácnosti vám pomôžu zvládnuť tieto prechodné obdobia bez starostí. Umožnia vám nastaviť kúrenie a chladenie tak, aby zodpovedalo aktuálnym potrebám. Zároveň šetria energiu, keďže fungujú len vtedy, keď je to potrebné. Vďaka týmto vlastnostiam udržíte pohodlie v dome bez plytvania energiou - oceníte to nielen na účtoch, ale aj pri príprave domu na zimu.

undefined

zdroj: pixabay

Inteligentné termostaty

Inteligentné termostaty sú jedným z najpraktickejších riešení pre moderné domácnosti. Umožňujú vám nastaviť rôzne teploty pre jednotlivé miestnosti v dome. Napríklad v obývačke môžete udržiavať teplo, zatiaľ čo v spálni môže byť chladnejšie. Tento typ zónovej regulácie je kľúčom k pohodliu a úspore. V rodinnom dome totiž často používame viac miestností naraz, ale nie je vždy potrebné kúriť všade rovnako. Smart Home systémy vám umožnia spravovať systémy jednoducho cez aplikáciu na vašom telefóne. Prinesú vám vyšší komfort a lepšie využitie energie.

Efektívne využitie energie

Jedným z veľkých prínosov inteligentnej elektroinštalácie je schopnosť efektívne regulovať spotrebu energie. Inteligentné termostaty a senzory vám pomáhajú prispôsobiť teplotu a zároveň vedia sledovať, koľko energie vaša domácnosť spotrebuje.

Predstavte si situáciu, keď odchádzate z domu ráno do práce. Vonku je ešte zima ale počas dňa sa teplota výrazne zvyšuje. Tradičné kúrenie by pokračovalo v zohrievaní celého domu aj počas vašej neprítomnosti. A to znamená zbytočné náklady. Inteligentný termostat však zareaguje na vonkajšiu teplotu a automaticky vypne kúrenie, ak už nie je potrebné. Váš dom sa udrží na príjemnej teplote bez plytvania energiou.

Chcete znížiť svoje účty a zároveň brať ohľad na životné prostredie? Meranie spotreby energie je pre vás kľúčové. Systémy na meranie spotreby energie vám umožnia získať prehľad o tom, ktoré konkrétne zariadenia spotrebúvajú najviac energie - tak zistíte, kde je možné ušetriť. Nechajte si poradiť od odborníkov a optimalizujete pohodlie aj energetickú efektívnosť vášho rodinného domu.

undefined

zdroj: unsplash

Svetlo a teplo pod kontrolou

Jeseň je prechodné obdobie, kedy môžete naplno využiť automatizované žalúzie a rolety. Tieto systémy umožňujú regulovať množstvo prirodzeného svetla v dome - v chladnejšom počasí sám pomôžu udržiavať teplo bez nutnosti zapínať kúrenie. Počas slnečných dní umožňujú rolety slnečným lúčom zohriať miestnosť. Naopak, v noci zabraňujú úniku tepla.

Okrem žalúzií môžu do hry vstúpiť aj inteligentné osvetlenie a termostaty. Osvetlenie sa dokáže automaticky prispôsobiť vonkajšej intenzite svetla alebo časovým plánom.

Termostaty zapnú vykurovanie presne vtedy, keď je to potrebné, a vypnú ho, keď už v dome nikto nie je.

Inteligentná domácnosť vám teda poskytne kontrolu nad svetlom a teplotou aj nad celkovým komfortom a energetickou úspornosťou vášho domova.

Ak chcete svoj rodinný dom pripraviť na chladnejšie mesiace a zároveň ušetriť energiu, teraz je ten správny čas. V Renova Install vám ponúkame profesionálne inštalácie Smart Home systémov, ktoré vám prinesú komfort aj bezpečnosť. Pomôžeme vám optimalizovať domácnosť a vy si užijete pohodlie bez starostí. Ozvite sa nám ešte dnes a spoznajte všetky výhody inteligentných riešení na mieru!

Tím odborníkov

Lukáš Frčo

GENERÁLNY RIADITEĽ

+421 950 760 482

obchod@renovainstall.eu

Erik Kubizna

CENOVÉ PONUKY RODINNÉ DOMY

+421 940 993 093

dopyt@renovainstall.eu

Ľubomíra Bielaková

PLÁNOVANIE / DOTÁCIE

+421 948 759 508

office.renovainstall@gmail.com

Michal Dubovec

CENOVÉ PONUKY DEVELOPÉRSKE PROJEKTY

+421 948 760 481

renovainstall4@gmail.com

Napíšte nám správu

Design by Tricks︱Development by LoopLabs